Har du husket momsafregning for din virksomhed?

Det kan være svært, især for nyopstartede virksomheder, at komme til bunds i sin momsafregning. Undgå gebyrer og bøder fra Skat ved at lave din momsafregning i god tid. Du kan selv lave din momsafregning og indberette den på skat.dk, men du kan også anvende et regnskabsprogram til dette.

Hurtigt om momsafregning

Vi betaler alle moms af stort set alle varer, vi køber. Moms er nemlig en afgift. Alt vi køber lægges der 25 procent ekstra til i salgsprisen, hvilket virksomheden senere hen betaler tilbage til staten. Så kort sagt er moms en afgift på 25 procent. Momsen går til vores fælles velfærdssystem og er altså med til at betale offentlige ydelser.

Nu til momsafregningen. Først og fremmest skal dit firma være momsregistreret. Når du har styr på dette, kan du simpelthen trække momsen fra de varer, du køber ind til dit firma. Det er ikke alt du kan købe totalt momsfrit, men rigtig mange varer kan du trække fra. Det er derfor vigtigt, at du laver en korrekt momsafregning. Der er to faktorer at tage højde for i henhold til, hvor tit du skal indberette din moms. Dit firmas indkomst samt hvor lang tid firmaet har eksisteret, spiller en rolle i forhold til, om du skal indberette moms hvert kvartal eller blot hvert halve år. Læs yderligere om deadlines for momsafregning på denne side: https://mqrevision.dk/ydelser/valg-af-bogfoeringsprogram.aspx