Overvejer du at flytte til Norge?

Når man flytter til et andet land, bliver flytningen lidt mere kompliceret. Der er en række forhold man skal være opmærksom på, og der foreligger en masse planlægning. Overvejer du at flytte til Norge inden for nærmeste fremtid? Læs om, hvordan du kommer bedst og nemmest til Norge.

Flytning til Norge – brug et flyttefirma

En ideel løsning for dig, som står og skal flytte over længere distancer, er at gøre brug af et flyttefirma. Der findes mange flyttefirmaer i Danmark, som har erfaring med flytninger til og fra Norge samt andre lande.

Et flyttefirma hjælper dig med alt det praktiske under hele flytteprocessen, så du kan læne dig trygt tilbage og bevare det fulde overblik. Flyttefirmaer hjælper med nedpakning, transport, udpakning og i nogle tilfælde slutrengøringen af din gamle bolig. Er du ikke så glad for, at flyttemændene skal røre ved dine ting, leverer de gerne flyttekasser til låns, så du kan pakke ned selv i ro og mag. Holger danske flytter dine ting sikkert og effektivt til Norge, Oslo og omegn. De har erfaring med flytninger til Norge, og sender gerne en flyttekonsulent ud, så flytningen kan planlægges bedst muligt.

Forsikring, toldpapir og skat

En flytning til Norge udskiller sig fra almene flytninger i hjemlandet. Derfor er der en lang række ting, som der skal være styr på inden og under flytningen. Det er fx forhold, der relaterer sig til forsikringer, toldpapir og skat – alt dette er heldigvis noget, som det enkelte flyttefirma vil kunne hjælpe dig godt på vej med. 

Flytning og ophold i Norge

Er du nordisk statsborger og planlægger at opholde dig i Norge mindre end 6 måneder, er det ikke nødvendigt at anmelde flytningen eller blive folkeregistreret.

Ved ophold, der er længere end 6 måneder, er det dog nødvendigt at anmelde flytningen og blive folkeregistreret. Flytningen anmeldes ved personligt fremmøde ved en folkeregistermyndighed (skattekontor) i landet. Her skal du udfylde en blanket om flytning til Norge, samt fremvise gyldig legitimation og dokumentation. Du kan læse mere om dette på norden.org.